Лондон планира нови ограничения за българи и румънци

Лондон планира нови ограничения за българи и румънци
От 1 януари българи и румънци получиха право да работят свободно и да кандидатстват за помощи, ако са безработни, в която и да е страна от Европейския съюз. Снимка: www.interlax-bg.com
A A+ A++ A

От 1 януари българи и румънци получиха право да работят свободно и да кандидатстват за помощи, ако са безработни, в която и да е страна от Европейския съюз. Това обаче скоро може да бъде променено, пише изданието „Ню Юръп“, като се позовава на интервю за „Сънди таймс“ на британския министър по труда и пенсиите Йън Дънкан Смит.

Британското правителство работи усилено, заедно с още няколко европейски правителства, за отлагане на правото за кандидатстване за помощи от български и румънски работници, когато те преминават от една в друга европейска страна, заяви министърът на труда и пенсиите Йън Дънкан Смит, предаде БНР.

Той заявява, че е загрижен за т.нар. „туризъм за помощи“ въпреки наложената вече тримесечна забрана за получаване на помощи от новодошли. Йън Дънкан Смит допълва, че работи заедно с правителствата на Италия, Германия, Холандия и Франция да се отложи за по-дълго време правото на кандидатстване за помощи от българи и румънци.

#Европейския съюз #Йън Дънкан Смит #българи #румънци #Италия #Германия #Холандия #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници