ВИДЕО Мятане на банкноти и разгул: Бг бандата, ощавила социалните помощи на Острова с 54 млн. паунда

ВИДЕО Мятане на банкноти и разгул:  Бг бандата, ощавила социалните помощи на Острова с 54 млн. паунда

Crown Prosecution Service

A A+ A++ A

На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в мащабната измамна схема. Все повече британци обаче искат да се затегне контролът при предоставянето на социални помощи.

Преди дни на Острова бе разкрита най-мащабната схема за източване на социални помощи в Англия и Уелс. Зад нея стоят петима българи, които в продължение на близо четири години са източвали с фалшиви документи пари за т.нар. универсален кредит - социална помощ за бедни и безработни.

Обвиняеми са Галина Николова, на 38 г., Стоян Стоянов, на 27 г., Цветка Тодорова, на 52 г., Гюнеш Али, на 33 г., и Патриция Панева, на 26 години.

Схема за бързо забогатяване

Групата е подавала хиляди фалшиви молби за универсален кредит, като е използвала крадени самоличности на реални хора. Участниците са предлагали консултациите си на желаещи да се регистрират в системата за помощи, .

При обиска в домовете на им полицията е открила пачки със 750 000 британски лири. Парите са получени през 6000 фалшиви заявления, част от тях подадени през откритите 900 мобилни устройства, стотици формуляри за кандидатстване, натъпкани в кашони, пише пише dnes.bg. Присвоената сума е общо 54 млн. британски лири

Най-голям отзвук в ТикТок

Най-голям отзвук новината намери сред последователите на ТикТок, съобщава bTV. В стотици видеокоментари се показваха клипчетата, намерени в телефоните на един от обвиняемите, на които хвърлят банкноти от 20 паунда из апартамента на един от обвиняемите. Пудели няма, но пачките са впечатляващи.

Открити са и други клипчета, на които се е вижда луксозният живот на българите на гърба на английската социална система.

Сред коментарите не липсват и въпроси за това дали Галина Николова, Стоян Стоянов, Цветка Тодорова, Гюнеш Али и Патриция Панева ще получат справедлива присъда или ще се разминат с минимално наказание, след като са се признали за виновни в съда.

На 27 май ще станат ясни присъдите на участниците в мащабната измамна схема. Все повече британци обаче повдигат отново въпроса дали не трябва да се затегне контролът при предоставянето на социални помощи.

#измама #Великобритания #българи #социални помощи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници