Украинското посолство в София мълчи за събитията в Киев

Украинското посолство в София мълчи за събитията в Киев
Украинският президент Виктор Янукович заяви, че ще подкрепи оставката на правителството, ако парламентът гласува подобна резолюция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Украинското посолство в София за поредев път отказа всякакъв коментар относно събитията в Киев.

На фона на сблъсъците между протестиращи и полиция в украинската столица, Съветът на Европа призова всички партии в Украйна да започнат диалог за мир, като организацията предлага да бъде посредник в преговорите.

„Ситуацията в нашата страна членка Украйна е голяма грижа за Съвета на Европа. Всички партии в Украйна трябва да спрат насилието и да започнат диалог за помиряване“, се посочва в изявление на Съвета на Европа.

По-рано от управляващата „Партия на регионите“ заявиха, че са готови за диалог с протестиращите на киевския площад „Независимост“.

„Фракцията ни е готова да вземе участие в дискусии и да търси решение на въпросите с хората, протестиращи на площад „Независимост“, посочи говорителят на партията.

Украинският президент Виктор Янукович пък заяви, че ще подкрепи оставката на правителството, ако парламентът гласува подобна резолюция.

„Говорих с президента. Той подкрепи диалога, който трябва да се води между представителите на политическите сили и обществеността“, отбеляза говорителят на Върховната Рада Володимир Рибак.

#Украйна между ЕС и Русия #Микола Азаров #Киев #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници