Еврокомисар Андор критикува Камерън за плана за имигрантите

Еврокомисар Андор критикува Камерън за плана за имигрантите
Еврокомисар Андор призова британското правителство да не стимулира „истерия“ и добави, че на хората във Великобритания не се казва цялата истина за помощите за имигрантите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Еврокомисарят по заетостта Ласло Андор предупреди, че Великобритания може да бъде възприемана като „неприятна страна“ заради плановете на премиера Дейвид Камерън да ограничи достъпа до социални помощи на имигранти от държави в Евросъюза.

Камерън предлага нови правомощия за депортиране на имигранти и ограничаване на правата за помощи при безработица и жилищно настаняване.

Еврокомисар Андор призова британското правителство да не стимулира „истерия“ и добави, че на хората във Великобритания не се казва цялата истина за помощите за имигрантите.

В статия във „Файненшъл Таймс“ Камерън обяви мерки за справяне с т. нар. социален туризъм и постави под съмнение принципа за свободно движение на хора в ЕС, като заяви, че това право не може да бъде абсолютно, предава БГНЕС.

Камерън намекна, че бъдещото консервативно правителство може да работи за големи промени за ограничаване на броя на имигрантите във Великобритания от настоящи и бъдещи държави членки.

Преходният период, ограничаващ достъпа на български и румънски работници до трудовия пазар във Великобритания, изтича след 2013 г.

#Ласло Андор #Великобритания #Дейвид Камерън #Европейски съюз #трудови ограничения #българи #румънци #социален туризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници