България ще е врата към 660-милионния пазар на Югоизточна Азия, заяви президентът

България ще е врата към 660-милионния пазар на Югоизточна Азия, заяви президентът
Държавният глава обясни, че ще отворим втори офис на Службата по търговско-икономически въпроси на България в град Хо Ши Мин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Искаме Виетнам да бъде врата за произведените от България и Европейския съюз стоки, отворена към региона на Югоизточна Азия с над 660 милиона души население, заяви президентът Росен Плевнелиев след среща с президента на Социалистическа република Виетнам Чъонг Тан Шанг в Ханой.

"Ще работим за това - България да бъде врата за Виетнам и неговите стоки и услуги, които може да предостави на ЕС с над 500 милиона души население", заяви Росен Плевнелиев, цитиран от агенция "Фокус". "

Държавният глава обясни, че ще отворим втори офис на Службата по търговско-икономически въпроси на България в град Хо Ши Мин.

"Имаме български компании, които искат да инвестират във Виетнам; например в екологични инсталации за рециклиране на отработени масла или в мини и минно производство; имаме български компании, които търсят съвместни производства със своите виетнамски колеги, например в областта на фармацевтиката, производството на храни и земеделие, енергетика, отбранителна промишленост, химическа, фарамцевтична, текстилна индустрия, тютюнева индустрия, инфраструктурни проекти и др. имаме български компании, които са готови да търгуват и да предоставят своите продукти тук, за по-нататъшно разпространение, а защо не и за съвместни производства, например български вина, храни, кисело мляко, розово масло и т.н.", заяви президентът Росен Плевнелиев.

#България #Европейския съюз #Югоизточна Азия #Росен Плевнелиев #Ханой #Хо Ши Мин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници