Очакваме увеличение на средствата за бежанците, заяви Вигенин

Очакваме увеличение на средствата за бежанците, заяви Вигенин
Вигенин заяви, че средствата за бежанците може да се увеличат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Очакваме да бъде договорено увеличаване на средствата, определени за България по линия на европейския фонд „Убежище и миграция“ за периода 2014-2020 г., с оглед на рязката промяна на ситуацията с бежанците в страната.“

Това заяви външният министър Кристиан Вигенин на втория ден от работното си посещение в Брюксел. Той разговаря с председателя на Комисията по външни работи на Европейския парламент Елмар Брок, съобщиха от МВнР за БГНЕС.

По време на срещата министър Вигенин запозна председателя на Комисията на ЕП по външни работи Елмар Брок с извънредната ситуация, създадена от прогресивно нарастващия натиск от бежанци, търсещи убежище в България. Българският външен министър заяви, че България гледа сериозно на своите отговорности като държава от близкия на конфликта регион.

Същевременно поради постоянно нарастващия към страната ни бежански поток се налага да търсим възможности за получаване на международна подкрепа – експертна и финансова. Кристиан Вигенин изрази надежда за бързо намиране на изход от кризата в Сирия.

#Кристиан Вигенин #Елмар Брок #бежанци #България #ЕП #Сирия #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници