Милен Люцканов и Теодор Русинов са новите ни консули в Ню Йорк и Битоля

Милен Люцканов и  Теодор Русинов са новите ни консули в Ню Йорк и Битоля
Правителството назначи двама дипломати от кариерата за генерални консули на България в Ню Йорк и в Битоля. Снимка: www.manager.bg
A A+ A++ A

Правителството назначи двама дипломати от кариерата за генерални консули на България в Ню Йорк и в Битоля. В САЩ отива Милен Люцканов, а в Македония – Теодор Русинов, предаде БГНЕС.

Люцканов е бил временно управляващ и заместник-ръководител на постоянното представителство на България към НАТО, заместник-министър на външните работи, специален национален координатор към Съвета за регионално сътрудничество и специален координатор по международното сътрудничество в борбата с тероризма.

Русинов е началник на отдел „Югоизточна Европа“ в Дирекция „Европейски държави“ на МВнР. Притежава богат професионален опит, свързан с политиката и развитието на отношенията на България със страните от Югоизточна Европа, включително с Република Македония.

Правителството реши да бъде открито консулство на България в Камерун, ръководено от почетно (нещатно) консулско длъжностно лице. Дадено беше разрешение и за откриване на почетно консулство на Казахстан у нас със седалище в Благоевград.

#НАТО #САЩ #Битоля #Ню Йорк #Македония #Благоевград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници