Искра Михайлова: По програма „Околна среда” има свръхдоговорени проекти

Искра Михайлова: По програма „Околна среда” има свръхдоговорени проекти
Околната среда е един от приоритетите на Европейския съюз, подчерта министърката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„По програма „Околна среда нея има свръхдоговорени проекти, т.е ако програмата е 100%, във водния сектор специално има договорени проекти за 150%", заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова, предава „Фокус".

„Това от една страна гарантира усвояване на средствата по програмата и затова е направено, но от друга страна поставя под въпрос с тези допълнителни проценти какво ще се случи с тези проекти и какво предвиждаме ние за тях", обясни Михайлова.

Околната среда е един от приоритетите на Европейския съюз, подчерта министърката.

„Работещата програма сега „Околна среда" е една от големите програми в България, която инвестира във водна инфраструктура, за третиране на отпадъци и защита на биологичното разнообразие", каза Михайлова и подчерта, че „проектите по програмата са тежки".

„Там трябва да се включат усилията на много участници. От една страна е управляващият орган – министерството, но от друга страна са бенефициентите, които в повечето случаи са българските общини. Има и особености по тази програма", коментира тя.

„Така че има проблеми и тепърва ще ги решаваме един по един. Аз се надявам и съм убедена, че експертният потенциал на министерството е много добър и след като ние успеем да си създадем добър ритъм на съвместна работа и привлечем и още експерти, ще се справим", смята министърката.

#околна среда #Искра Михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници