Исаков: Положението в Кипър касае руските власти, банки, вложители и бизнес

Исаков: Положението в Кипър касае руските власти, банки, вложители и бизнес
Според руския посланик Исаков при ситуацията в Кипър се нарушават икономическите отношения между вложителя и банките. Снимка: “Фокус“
A A+ A++ A

„Положението в Кипър касае както руските власти, така и руските банки, руските вложители и руския бизнес“, каза посланикът на Русия в България Н.Пр. Юрий Исаков, съобщава „Фокус“.

„Много ми хареса по този повод изказването на нашия премиер, Дмитрий Медведев, че държането на нашите партньори от Европейския съюз по решаването на този проблем напомня поведението на слон в стъкларски магазин“, коментира още Исаков.

За ситуацията в Кипър той каза още: „Ако вас ви спре човек на улицата и ви поиска да му дадете една десета част от парите си във вашия портфейл, и ви обясни своето действие с това, че няма с какво да си плати сметката за ток, вие ще се съгласите ли на това? Мисля, че не“.

Според него подобна мярка, особено в такава сфера като банковата, не е справедлива, защото в Еврозоната и Европейския съюз съществува система за застраховка на вложителя.

„Човек внася своите пари, без значение дали е физическо или юридическо лице, за да ги вложи в банката, като не просто да ги остави там на Петър или Васил, а в учреждение, което предполага съвместен договор „моите пари – вашата гаранция“, каза руският посланик в България.

Той добави, че „в този случай се нарушават икономическите отношения между вложителя и банките“.

#Юрий Исаков #Кипър #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници