Президентът Плевнелиев участва в пролетната среща на върха в Брюксел

Президентът Плевнелиев участва в пролетната среща на върха в Брюксел
Днес в 11.00 часа българско време държавният глава ще участва във втората работна сесия на Европейския съвет. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Росен Плевнелиев участва в пролетната среща на върха на Европейския съвет в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Със заседанието на лидерите от ЕС ще приключи първият етап от Европейския семестър за 2013 година за координиране на политиките на държавите – членки на съюза, в икономиката, заетостта и във фискалната област.

Държавните и правителствените ръководители от ЕС ще направят оценка на цялостния напредък, постигнат от държавите членки при изпълнението на препоръките по държави за 2012 г. и ще приеме стратегически съвети и насоки за държавите членки.

Съветът ще предостави също така насоки на държавите членки по отношение на програмите за стабилност и конвергенция за 2013 г., както и по осъществяването на водещите инициативи на стратегията „Европа 2020“, конкретно по отношение на програмата за нови умения и работни места, политиките в областта на промишлеността и иновациите и програмата в областта на цифровите технологии.

Днес в 11.00 часа българско време държавният глава ще участва във втората работна сесия на Европейския съвет.

#Росен Плевнелиев #Европейския съвет #ЕС #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници