Няма рискове за Великобритания от отварянето на трудовия пазар за българи

Няма рискове за Великобритания от отварянето на трудовия пазар за българи
Посланникът ни във Великобритания не смята, че няма да има рискове за Обединеното кралство след отварянето на работния пазар за българи , Снимка: google.bg
A A+ A++ A

Посланникът ни в Обединеното кралство, Константин Димитров, заяви, че не съществуват рискове за Великобритания след отварянето на трудовия им пазар за наши сънародници.

„Българските граждани, които не са имигранти, а граждани на Европейския съюз, които имат право да пребивават и законно да работят във Великобритания, ще продължат да идват във Великобритания до тогава, докато има търсене на техния труд", посочи Димитров.

„Ние ясно заявяваме, че няма да позволим да има дискриминационно отношение по отношение на български граждани, че те трябва да бъдат третирани равноправно като всички европейски граждани, да имат всички права според Лисабонския договор на територията на Обединеното кралство" бе категоричен посланникът ни.

Според него „в определени ниши, има нужда от труда на други граждани от Европейския съюз, в частност България", предава ИА „Фокус".

Това са строителство, медицински услуги и други високо квалифицирани професии.

Относно членството на България в Шенген, посланникът ни заяви, че страната ни е изпълнила всички технически критерии.

„Това, че въпреки изпълнението на тези критерии България не е влязла в Шенгенската зона, се дължи преди всичко на вътрешнополитически съображения в няколко държави-членки", обясни Димитров и подчерта, че „това е неприемливо от гледна точка на процедурите за кандидатстване и за приемане на една държава в Шенгенското споразумение".

#Константин Димитров #посланник #Великобритания #българи #Шенген #трудов пазар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници