Външно министерство: България няма да предлага конкретни мерки срещу "Хизбула"

Външно министерство: България няма да предлага конкретни мерки  срещу "Хизбула"
Говорителят на Външно министерство Весела Чернева обяви, че речта на лидера на ливанската шиитска групировка "Хизбула" Хасан Насрала в събота е имала по-скоро вътрешнополитическо звучене в Ливан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Говорителят на Външно министерство Весела Чернева обяви, че речта на лидера на ливанската шиитска групировка "Хизбула" Хасан Насрала в събота е имала по-скоро вътрешнополитическо звучене в Ливан и не е целяла да въвлече България в някакъв по-широк контекст на събития. 

Речта на Насрала беше очаквана, тъй като миналата седмица от групировката обявиха, че в нея ще се съдържа отговора на изявлението на България в началото февруари, че "Хизбула" е свързана с атентата в Бургас миналия юли, при който загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса им. Лидерът на групировката обаче не беше остър към България, а обяви, че Израел цели да сплаши Ливан и да започне нова война, но това няма да стане, съобщава в."Дневник".   

Чернева официално потвърди, че на утрешната среща на външните министри от Европейския съюз България няма да предлага конкретни мерки или санкции срещу "Хизбула", нито ще се взимат някакви решения.

"Българският министър Николай Младенов ще информира колегите си за последните развития след обявяването на резултатите от разследването на атентата, но целта е да има разговор в рамките на ЕС, без да се стига до конкретни мерки", каза Весела Чернева

#Външно министерство #Весела Чернева #"Хизбула" #Европейския съюз #ЕС #Бургас #атентат #Николай Младенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници