Протестиращи поискаха оставката на Младенов заради "Хизбула"

Протестиращи поискаха оставката на Младенов заради "Хизбула"
Според официалното изявление на протестиращите Младенов превръща България в инструмент на чужди политики и мишена на международния тероризъм. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Настояваме за незабавната оставка на министъра на външните работи заради вредната за България политика, която води министерството под неговото ръководство, заявиха протестиращи пред външно министерство.

Пред сградата на МнВР се бяха събрали отколо 20 души, които обвиниха Николай Младенов, че е помогнал да се усили натиска над България за признаването на "Хизбула" като извършител на терористичния акт на летище "Сарафово" в Бургас, предаде БГНЕС.

Според официалното изявление на протестиращите Младенов превръща България в инструмент на чужди политики и мишена на международния тероризъм. Един от тях уточни, че става въпрос за американски и израелски интереси.

Протестиращите, предимно млади хора, издигнаха няколко постера с надписи като "САЩ, Израел = терор", както и снимки с портрета на външния министър, зачертан с надпис "Оставка!". Активистите демонстративно изгориха два от плакатите с лика на Младенов.

#Николай Младенов #"Хизбула" #летище "Сарафово" #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници