Смъртните присъди на българите в Малайзия заменени с доживотен затвор

Смъртните присъди на българите в Малайзия заменени с доживотен затвор
През ноември премиерът на Малайзия Наджиб Разак се ангажира да провери фактите по случая с осъдените на смърт българи след среща с президента Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Смъртната присъда на осъдените българи в Малайзия за трафик на наркотици е заменена с доживотен затвор.

Източноазиатската страна отмени на 15 декември най-тежкото наказание, съобщи бащата на единия от арестуваните - Диньо Бакалов, пред Нова телевизия.

Георги Бакалов и Иван Костов от Нова Загора бяха осъдени на смърт чрез обесване от съда в Малайзия, след като преди малко повече от година бяха задържани там с близо 5 кг амфетамини.

Наркотикът бе открит в тайници в куфарите им. Третият задържан тогава - Георги Георгиев, сочен от двамата за поръчител на пратката с наркотик, бе освободен.

През ноември премиерът на Малайзия Наджиб Разак се ангажира да провери фактите по случая с осъдените на смърт българи след среща с президента Росен Плевнелиев. Разак му казал, че в последно време тежките присъди в Малайзия не се изпълняват.

„Адвокат в Малайзия действа по делото, защото предстои произнасянето на втора инстанция. На 15 декември отмениха смъртната присъда в Малайзия. Това написаха и в местните медии в края на миналата година. Заменят смъртното наказание с доживотен затвор“, обясни Диньо Бакалов и отново повтори, че българите са невинни.

„Знаете ли, съдията, когато им е дал присъдата, им е казал, че знае, че са невинни, но трябва да се произнесе. В същото време Георги Георгиев е пуснат поради липса на доказателства“, разказа още бащата, който посъветва младите да не гласуват доверие на никого.

„Това е. Аз искам синът ми да излезе от затвора, да се върне. Георги Георгиев ги е накарал да пренесат куфарите, а е скрил в тайници амфетамините. Двете момчета знаят, че ще пренасят виагра. Впоследствие са намерени ДНК следи само на Георги. Подведени са хлапетата. Вижте, те са наивни деца. Те не са знаели какво пренасят. Не знаят, че има тайници“, коментира още бащата.

#Малайзия #трафик на наркотици #смъртна присъда #Георги Бакалов #Иван Костов #Георги Георгиев #амфетамини #виагра

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници