Няма моряци заложници в Пакистан, увериха агенти

Няма моряци заложници в Пакистан, увериха агенти
Корабът е трябвало да бъде нарязан за скрап на корабното режище. Заради комуникационна грешка капитанът е изкарал кораба на брега два дни преди сделката. Снимка: shipspotting.com
A A+ A++ A

Няма български моряци заложници в Пакистан, увериха от базираното в Бургас подразделение на международната компания „Ви Шипс".

Коментарът е по поводпоявила се информация, че 10 български моряци са заложници в страната, предаде специализираното електронно издание Maritime.bg.

„Корабът е трябвало да бъде нарязан за скрап на корабното режище. Заради комуникационна грешка капитанът е изкарал кораба на брега два дни преди сделката," обясни управителят на „Ви Шипс" Милен Тодоров.

По думите му, на плавателния съд има вода и храна, а моряците ще се завърнат в родината до два дни.

„Утре ще бъде сключена сделката за нарязване на кораба, просто са го изкарали по-рано," обясни още Милен Тодоров.

Освен капитана Иван Чолаков, на борда на кораба има още няколко българи, уточниха от „Ви Шипс".

Кораб OSTSEE MERCHANT е трябвало да бъде изведен на корабното режище в Карачи в понеделник. Сделката за нарязването ще бъде сключена на 24 декември, а след това членовете от екипажа ще бъдат настанени в хотел.

В момента екипажът се намира на плавателния съд. Лично капитанът е информирал бургаския офис на „Ви Шипс", че на борда има провизии.

„Няма никакво място за притеснение, няма никакви заложници," каза още Милен Тодоров.

Междувременно бригади от режището са започнали да нарязват носовата част на построения през 1985 г. бълкер.  Корабът е плавал под флага на Маршаловите острови, а според данни на международните регистри ще бъде продаден срещу 410 щ. долара на тон метален скрап.  Корабът е с тегло 64 887 тона, дълъг е 225 m и има широчина 32 m.

#„Ви Шипс" #Пакистан #Карачи #скрап #моряци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници