Изключително мистериозна смърт на двама руски моряци на кораб край Варна

Изключително мистериозна смърт на двама руски моряци на кораб край Варна
A A+ A++ A

Инцидентът е станал около 9.00 часа на 3 юли на борда на дълбочен кораб, който е преминавал през наши води. Капитанът на кораба е подал сигнал за двама загинали моряци - руски граждани на 32 и на 58 години, ролеви и готвач. Инцидентът е станал на борда на "Милфорд", който плава под флага на Белиз.

Корабът ще остане в пристанище Варна-Изток, докато разследващите приключат работа.

Има първоначална версия за това къде за загинали моряците. Те са били извадени с помощта на противопожарната варненска служба.

"В трюма на краба има една тръба, която е връзка със задбордната вода. Как са попаднали там? Всмукване ли е, самостоятелно ли са влезли в тази тръба и какво правят там, е работа на следствените органи. Всеки има различна версия. Събрана е първоначална информация, има назначена съдебномедицинска експертиза. Окръжна прокуратура- Варна работи по случая", каза к.д.п. Валентин Енчев - директор на "Морска администрация" - Варна, цитиран от БНТ.

Дълбачката "Милфорд" е работила по удълбочаването на пристанище Варна, след това е заминала в Бургас, където е участвала в подобна дейност. Снощи е тръгнала от Бургас за Констанца, за да зареди с гориво. Екипажът на кораба е бил от 14 души.

Предстои разпит на останалите моряци. Делото ще бъде под надзора на "Националния борд по разследване на транспорта".

#Варна #моряци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници