Николай Младенов прати съболезнования за смъртта на децата в Египет

Николай Младенов прати съболезнования за смъртта на децата в Египет
На 17 ноември автобусът с 60 деца на възраст от 4 до 6 г., тръгнали на организирана от детската градина екскурзия, се блъсна във влак на ж.п. прелез в Манфалут. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Външният министър на България Николай Младенов изрази съболезнования от името на България към Египет след катастрофата, при която в събота загинаха 51 деца.

„Научих с дълбока тъга за трагичния инцидент, отнел живота на 51 египетски деца край Асиют," се казва в съболезнователното писмо на Николай Младенов до неговия египетски колега, съобщиха от МВнР.

На 17 ноември автобусът с 60 деца на възраст от 4 до 6 г., тръгнали на организирана от детската градина екскурзия, се блъсна във влак на ж.п. прелез в Манфалут, на 356 км южно от Кайро.

Веднага след катастрофата оставка подадоха министърът на транспорта Рашад ал Метини и началникът на ж.п. компанията, предаде агенция „Мена".

„Моля приемете искрените ми съболезнования и съчувствие за тежката загуба. От името на българското правителство и от свое име – като баща, изразявам нашето състрадание и съпричастност към болката на семействата на загиналите," пише още Николай Младенов.

#Египет #катастрофа #автобус #влак #Николай Младенов #министър на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници