Плажът в Бургас - най-евтин по крайбрежието

Плажът в Бургас - най-евтин по крайбрежието

Северният плаж в Бургас. Снимка: NOVINITE.BG

A A+ A++ A

Заведения по морето вече предлагат отстъпка от сметката, ако плащате с карта. Това показва проверка на „Телеграф“ на крайбрежието на Бургас. Така клиентите, които ползват пос терминала, ще получат автоматично 5% отстъпка от сметката. Например порция пилешка супа, която е обявена на табелата за 5 лева, но с карта ще струва 4,75 лв. Фрапето на плажа пък се предлага по 4,49 лв., като го правят само с нес кафе, мляко и лед. В южната ни съседка масово доливат вода, а млякото е само за цвят. Между 7 и 10 лева пък струва порция пържени картофи. По заведенията се предлага и сафрид, като цената му е 12 лева. Така за обяд, който струва 50 лева, с отстъпката ще платите 47,50 лв. при плащане с карта.

Маркетинг

Според експерти това е маркетингов трик на търговците с цел да привлекат повече клиенти. Вероятно намалението вече е включено в надценките, тъй като при плащането с карта на пос терминал клиентът не дължи никакви такси, а всички разходи по превода на парите са за сметка на търговеца. Таксите, които се дължат към банката, зависят от договорите, сключени с търговците. Има обаче и собственици на търговски обекти, които са на път да се откажат от предлагането на тази услуга, тъй като разходите за поддръжка възлизат на няколко хиляди лева, разкриха финансови експерти.

Цени

Като цяло Бургас предлага едни от най-ниските цени по родното крайбрежие спрямо курортите на юг. Освен в заведенията, по-евтин е и плажът. Например на централния за сянка таксата е само 1,20 лв., като толкова струва и шезлонгът. За екстри като шалте и масичка се плаща допълнително, като те са по 1,80 лева за брой. За сравнение в Созопол например за набор от два шезлонга с чадър трябва да приготвите между 21 и 24 лева. Свободната зона пък е в пъти повече от платената, като ивицата е достатъчно широка, за да могат да плажуват много туристи.

Гърците гонят нашенци, искат Е17 за сянка

Български туристи са били индиректно изгонени от плаж в Гърция, след като им поискали по 17 евро на човек, съобщи „Български новини“. Потърпевши са разказали, че явно гърците не искат да ходим на техните плажове, тъй като без никакво основание са им искали толкова висока такса, разказа представител на туроператорска фирма пред Нова тв. Екскурзията е била еднодневна с цел плажуване в Гърция. Организаторите смятат да се обърнат към гръцките власти, за да разберат какъв е проблемът.


#МОРЕ #почивка #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници