Туроператор: Евтим Милошев като министър на туризма е "пълна подигравка с бизнеса“

Туроператор: Евтим Милошев като министър на туризма е "пълна подигравка с бизнеса“

нова телевизия

A A+ A++ A

Туристическият бранш е в потрес от предложението Евтим Милошев да стане служебен министър на туризма, пише TravelNews.bg „Шоуто в сектора ще продължи, както и до момента да се управлява от хора без опит и експертиза. Вече се превръща в сериал с няколко сезона“, коментира пред TravelNews проф. Георги Рачев, зам.-председател на Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и собственик на туроператор. Според него избирането на човек без опит в туризма показва, че браншът не е е приоритетен за държавата.

„Това е поредната постановка, която ще се играе в туризма. Пълна подигравка с бизнеса“, заяви Павлина Илиева, председател на Сдружението на туроператорите и туристическите агенти „Обединение Бъдеще за туризма“ (ОБТ). Тя подчерта, че секторът е поставен в ъгъла на икономиката на България.

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев смята, че за пореден път изборът на министър без опит в туризма показва слабата позиция на бранша сред управляващите. „Няма чуваемост и е крайно време всички в сектора да се обединим, а не да продължаваме да се разцепваме в нови организации“, каза той. Щерев иначе няма нищо против личността на Евтим Милошев, тъй като не го познава.

„Когато чух името на Евтим Милошев, че се спряга за министър на туризма, помислих, че е шега, или по-скоро се отнася за Министерството на културата. Сега осъзнавам, че туризмът всъщност е част от индустрията за забавления, нека да е весело!“, обяви Венцислав Танчев от Асоциацията на инкаминг агенциите, в която влизат представителствата на големите чужди туроператори у нас.

#Евтим Милошев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници