Денков: Усещам лицемерие около втория военен пакет за Украйна (ВИДЕО)

Денков: Усещам лицемерие около втория военен пакет за Украйна (ВИДЕО)

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

Вторият военен пакет за Украйна вече е в подготовка. По съдържание и обем е подобен на първия. Специално искам да подчертая, че усещам известно лицемерие и обвинения защо изпращаме такъв пакет. Това коментира премиерът Николай Денков от Вилнюс, където се провежда Срещата на върха на НАТО, предаде НОВА.

Той подчерта, че е важно помощта да стигне навреме. „Тя е съобразена с това, от което се нуждае от Украйна. Но принципът е следният - те дават списък с това, което ги интересува. Ние гледаме какво е необходимо за нашата армия. Оставащото можем да изпратим”, добави Денков.

За България в Шенген

Министър-председателят коментира и гласуваната от Европейския съвет пета резолюция с призив за присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство до края на 2023-та година. В полза на решението гласуваха 526-ма, 57 гласа бяха „против” и 42 „въздържал се”.

„Още след Европейския съвет казах, че трябва да си свършим работата. По доклада имаме промени в антикорупционния закон, които предстоят и са внесени в парламента. Ако те бъдат завършени до края на тази сесия или най-късно през септември, това е много силен знак, който можем да използваме, специално за Нидерландия. С Австрия трябва работим по убеждаването, че борбата с организираната престъпност по мигрантите и борбата по самата граница се водят по най-добрия възможен начин”, заяви премиерът.


#акад. Николай Денков #Вилнюс #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници