Борисов за кмета на Пловдив: Не се справи, незабавно да подаде оставка! (ВИДЕО)

Борисов за кмета на Пловдив: Не се справи, незабавно да подаде оставка! (ВИДЕО)
Стоп кадър
A A+ A++ A

Кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместникът му по строителството Пламен Райчев незабавно да подадат оставка. Това настоя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който събра актива в града на тепетата да съобщи решението на Изпълнителната комисия. Членовете на партията посрещнаха вестта с аплодисменти.

"Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми", посочи причините за исканата оставка на Зико Борисов. Причината е протестите на феновете по строителството на стадион "Христо Ботев", които негодуват от кмета.

Припомняме, че строежът на стадион "Христо Ботев" се забави много и крайната цена беше увеличена няколко пъти. В края на 2022 г. Община Пловдив обяви, че ще търси пари от държавата за неговото завършване. Фенове обаче заявиха, че стадионът се строи некачествено, искат се пари за неизвършени дейности или се надписват такива, а общината не дава информация какви суми са изхрачени и за какво. Те излязоха и на протест, след като снеха доверието си от кмета и неговия екип. Написаха писма и до лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който неколкократно обеща завършването на новите стадиони на двата основни пловдивски клуба – "Ботев" и "Локомотив", пише "24 часа".

Отговорен за строежа е бил Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев. Последно преди няколко дни Здравков е поискал заем от общината, не достигали 22.5 млн. лв. за довършване на стадиона

"С парите, които осигурихме, си създаваме проблеми. Какво общо имаме с това. Преди месеци на стадион "Ботев" обявих, че Зико няма да е кмет повече. И той тогава пак не беше в Пловдив. Веднъж се месих за пробива до Водната палата, втори път за стадионите, трети път за панаира. Ами аз не съм кмет на Пловдив, за да решавам проблемите. Той не решава месеци наред проблемите на града", отсече Борисов.


#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай