ЦИК започва приема на документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

ЦИК започва приема на документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

Цик

A A+ A++ A

От днес Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема документи за регистрация на кандидатски листи за членове на Европейския парламент (ЕП) от Република България, съобщиха от ЦИК. Крайният срок за приемане на документи е 7 май.

Документи за регистрация на инициативни комитети за издигане на независими кандидати за членове на ЕП от Република България ЦИК започва да приема също от днес. Крайният срок за приемане на документи е 29 април.

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни. Крайният срок за приемане на документи е 8 май.

Документите ще се приемат в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, във фоайето, вход „Ларго“, като с оглед предстоящите празнични и почивни дни ЦИК ще приема документи на 1, 2, 4 и 6 май 2024 г. от 9:30 ч. до 17:00 ч. На 3 и 5 май 2024 г. ЦИК няма да приема документи.

Крайният срок, в който партиите и коалициите подават в ЦИК заявление за регистрация за участие в изборите за членове на ЕП от Република България и/или за народни представители, беше до 17:00 ч. вчера.


#ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите