Пловдивски истории: Мъж се срина в тръба, престоя в нея притиснат цяла нощ, извадиха го - нищо му няма! (СНИМКИ)

Пловдивски истории: Мъж се срина в тръба, престоя в нея притиснат цяла нощ, извадиха го - нищо му няма! (СНИМКИ)
A A+ A++ A

Пловдивчанин, който се прибирал към дома си снощи, пропаднал в пластмасова тръба, оставена за отводняване. Инцидентът е станал близо до стадиона в кв. "Коматево", уточниха от пожарната.

Човекът е бил заклещен повече от 11 часа в тясното пространство с вдигнати нагоре ръце. Правил е опити да излезе сам, но тъй като тръбата е тясна, дълга и гладка, не успял. Не е имало и кой да му окаже помощ, тъй като мястото е отдалечено от жилищните постройки. Ранобудна пловдивчанка, която тази сутрин разхождала кучето си, чула виковете му и веднага позвънила за помощ.

Огнеборци спасиха пострадалия пловдивчанин, който е откаран с линейка.

В акцията по спасяването се включиха два екипа огнеборци, екип на Спешна помощ и ВиК.

Безценна се е оказала помощта на жител от квартала, който пристигнал с багера си и разкопал пространството около тръбата, за да помогне на огнеборците.

Изкопът, в който паднал човекът.

"Тръбата беше прерязана, спасителите направиха гръдна връзка и извадиха заклещения мъж. Медиците установиха, че по човека има само леки охлузвания", обясниха от пожарната.

Така започнало неделното дежурство на главен инспектор Веселин Брадистилов, на огнеборците от Втора служба Атанас Апостолов, Марин Ташев, Николай Малинов и Георги Петров и за колегите им от сектор СОД - Димитър Тренчев, Николай Димов, Георги Диманов и Красимир Добранов.

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?