Пролетно ястие с лапад
Това ястие от българската кухня се приготвя бързо и лесно, леко е и е подходящо за вечеря .или обяд
Необходими продукти:
- 2 бр. яйца
- 50 г сирене
- 1 бр. лук
- 1 бр. печена червена чушка
- 4 с.л. олио
- 10 листа лапад
- сол на вкус
- черен пипер
Начин на приготвяне:
- Лападът се почиства и нарязва на ситно.
- В тиган се загрява олиото и се запържва ситно нарязаният лук и чушката.
- Добавя се лападът и се поръсва със сол и черен пипер. Пържи се за около 5 минути.
- Разбиват се яйцата и се добавя натрошеното сирене.
- Сместа се изсипва в тигана и се бърка, докато яйцата стегнат.
Коментирай
Най-четено от
Любопитно
Последно от
Любопитно