Принц Хари пристигна сам във Великобритания за погребението на дядо си

Принц Хари пристигна сам във Великобритания за погребението на дядо си
A A+ A++ A

Британският принц Хари пристигна във Великобритания без съпругата си Меган за погребението на дядо си принц Филип, съобщи Ройтерс. 

Принц Хари е пристигнал на летище Хийтроу с полет от Лос Анджелис и веднага се е изолирал в карантина, преди траурната служба за херцога на Единбург, насрочена за 17 април. Съпругът на кралица Елизабет Втора принц Филип почина на 99 години в петък.

От Бъкингамския дворец съобщиха преди това, че Меган, съпругата на принц Хари, няма да участва в церемонията. Тя е бременна и е била посъветвана от лекаря си да не пътува.

На летище Хийтроу принц Хари е бил посрещнат от охрана и откаран до двореца Кенсингтън в черен "Рейндж роувър", писа "Мейлонлайн". Според изданието херцогът на Съсекс най-вероятно ще се самоизолира в Нотингам котидж. Фрогмор котидж, където живееха с Меган преди да решат да се оттеглят от кралските си ангажименти и да се преселят в САЩ, вече се обитава от принцеса Юджини и съпруга ѝ Джак Бруксбанк.

Според правилата във Великобритания в условията на пандемията принц Хари може да излезе от карантина след пет дни вместо установените десет, ако даде отрицателен тест за новия коронавирус.

Ковчегът с тленните останки на принц Филип е в параклиса на двореца Уиндзор. В събота ковчегът, покрит с личния му флаг, с венец, фуражката и сабята му, ще бъдат пренесени до официалния вход на двореца Уиндзор от гвардейци от първи батальон на Гренадирската гвардия.

#принц Хари #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »