Премиерът прати съболезнования на Барак Обама

Премиерът прати съболезнования на Барак Обама
„България решително осъжда този варварски акт и опитите на някои среди да го обяснят с наранени религиозни чувства“, се казва в съобщението на премиера. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до президента на САЩ Барак Обама по повод нападението срещу американското консулство в Бенгази, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Позволете ми от името на българския народ и от свое име да изразя искрените си съболезнования към семействата и близките на посланик Кристофър Стивънс, както и на другите загинали американски дипломати и военнослужещи“, пише в телеграмата си министър-председателят.

„България решително осъжда този варварски акт и опитите на някои среди да го обяснят с наранени религиозни чувства“, се казва още в съобщението.

Бойко Борисов допълва, че не може да съществува оправдание за нападение срещу невинни хора, както и за накърняване на неприкосновеността на дипломатическа мисия и персонал.

„Демагогията на тоталитарните движения, които се позовават на религията, за да оправдаят насилието срещу невинни и невъоръжени хора, предизвиква гняв и отвращение в нашето общество“, посочва в писмото си българският премиер.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #Барак Обама #Президент на САЩ #Либия #САЩ #Бенгази #убийство #Кристофър Стивънс #посланик на САЩ в Либия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници