СДС не иска Македония в ЕС

СДС не иска Македония в ЕС
СДС не иска Македония в ЕС заради манипулацията на българската история, гласи позиция, разпространена след Националния съвет на дясната партия във вторник. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

СДС не иска Македония в ЕС заради манипулацията на българската история, гласи позиция, разпространена след Националния съвет на дясната партия във вторник.

„Да се замразят преговорите с Бивша югославска република Македония за присъединяване към Европейския съюз (ЕС), докато не се прекрати кражбата на българска история и култура и не бъдат изцяло гарантирани правата на всички македонски граждани, които се чувстват българи“, призовават от СДС, цитирани от „Дневник“.

Поводът за позицията е изложбата „Македонското ръкописно богатство през вековете“, която ще се представи от 9 до 21 октомври в Кралския музей „Маримон“ в Белгия.

СДС настоява още Министерството на външните работи да излезе с официална позиция по въпроса с присвояването на българска история от страна на македонската държава, и в частност с опита за представяне на български средновековни ръкописи като македонски.

Дясната партия настоява парламентът да изрази „ясна и категорична позиция по въпроса за съществуването на „македонско малцинство“ в България“.

#СДС #Македония #ЕС #изложба #Брюксел #Белгия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници