Борисов сравни атентата в Бургас с атаките в Мадрид, Лондон и Ню Йорк

Борисов сравни атентата в Бургас с атаките в Мадрид, Лондон и Ню Йорк
Второто съвместно заседание на правителствата на България и Израел съвпада с един ден, 11 септември, който е знаков, отбеляза Борисов (вляво) пред колегата си Нетаняху (вдясно). Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов сравни терористичната атака в Бургас с тези в Мадрид, Лондон и Ню Йорк.

„Второто съвместно заседание на правителствата на България и Израел съвпада с един ден, 11 септември, който е знаков“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов на съвместна пресконференция с премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

Той изрази съболезнования към близките и отдаде почит на „всички жертви на терористични атаки в Мадрид, Лондон, Ню Йорк, Сарафово, Кербала, Буново“.

Бойко Борисов припомни, че атентататът на гара Буново, най-големият жп атентат в историята на България, е взел живота на седем души, включително две деца.

„Много е важно да си кажем днес, че притокът на израелски туристи продължава, че продължаваме да работим и да градим нови проекти“, отбеляза Бойко Борисов в Израел.

#Бойко Борисов #Бенямин Нетаняху #Израел #България #Бургас #терористична атака #тероризъм #Ню Йорк #11 септември #Мадрид #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници