Посолство на Иран в София: Обвиненията срещу Иран за атентата са знак за „мисловен застой”

Посолство на Иран в София: Обвиненията срещу Иран за атентата са знак за „мисловен застой”
7 души бяха убити, а над 30 ранени при експлозия в автобус с израелски туристи на летището в Бургас в сряда следобед. Взривът беше определен като бомбен атентат, но още никой не е поел отговорност за него. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ислямската република Иран винаги е считала терора и тероризма за нехуманно явление, обявиха от Посолството на Иран в България след атентата срещу израелски туристи в Бургас.

Иран осъжда и декларира като неприемливо това явление независимо коя организация и с каква цел го използва, заявяват още от посолството.

Веднага след атентата властите в Израел обвиниха Иран за терористичния акт срещу израелски граждани на Летище Бургас.

Премиерът Банямин Нетаняху и министърът на отбраната Ехуд Барак изредиха сред заподозрените ливанската ислямистка групироска „Хизбула“, „Хамас“ и Иран.

В четвъртък сутринта външният министър на Израел Авигдор Либерман обяви, че има потвърдена информация, че атентатът е дело на „Хизбула“ с подкрепата на Иран.

„Необоснованите изказвания от страна на различни държавници в ционисткия режим във връзка с обвиненията срещу Иран относно евентуалното съучастие в инцидента с взривения автобус с израелски туристи в град Бургас е един познат метод на ционисткия режим с политическа цел и е знак за немощ и мисловен застой на обвинителите“, пише още в съобщението на Посолството на Иран в София.

Ислямска република Иран е жертва на тероризма на ционисткия режим и убийството на ядрените учени на нашата държава чрез поставените лица на този режим е свидетелство на това, категорично е съобщението на дипломатическата мисия.

„Ислямска република Иран и Република България са две приятелски страни, които следват своите отношения въз основа на взаимно уважение и интереси“, се казва в изявлението.

#Трагедия в Бургас #Израел #Иран #посолство на Иран #„Хизбула” #„Хамас” #Бенямин Нетаняху #Ехуд Барак #Авигдор Либерман #терористична атака #атентата #Бургас #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници