Роналдо прати Холандия у дома, Португалия на 1/4-финал

Роналдо прати Холандия у дома, Португалия на 1/4-финал
Освен отбелязаните 2 гола, Кристиано Роналдо записа на сметката си 2 греди и 12 от всички 22 точни удара във вратата на Холандия. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

С голове на Кристиано Роналдо Португалия победи Холандия с 2:1 в решителния мач в Група В, класирайки се на второ място в групата с 6 точки след Германия, която завърши с 9.

Голът на Рафаел ван дер Ваарт в 12-тата минута обнадежди Холандия, че може да постигне почти непостижимото, но еуфорията поизстина, когато Кристиано Роналдо изравни в 28-та минута. ю

Звездата на Португалия и топ реализаторът на „Реал” Мадрид беше точен и в 74-тата минута, когато вкара победния гол след скоростен пробив и пас на Луиш Нани.

Въпреи че Холандия започна срещата мълниеносно, първото застрашително нападение беше пред тяхната врата, но Дани Алвеш пропусна да го реализира.

Само три минути след гола на Рафаел ван дер Ваарт Кристиано Роналдо удари греда в настъпателен опит за изравнителен гол.

После Елдер Пощига застана сам срещу вратаря, но не наказа Холандия за грубата грешка в отбрана.

В следващите минути иберийците направиха всички възможно да нажежат атмосферата пред вратата на холандския страж Маартан Стекеленбург, който в 28-та минута все пак беше надхитрен от Кристиано Роналдо, който получи великолепен пас от Жоао Перейра.

Предвид зрелищната игра на Португалия, отборът може да съжалява, че не сътвори голово шоу.

В самото начало на второто полувреме застрашителни удари на Кристиано Роналдо и Ариен Робен бяха отклонени от холандски защитници.

Вратарят на Португалия Руи Патрисио пък не се затрудни от ударите на Рон Влаар и и Йотис Матайсен.

Гол на Елдер Пощига в 60-тата минута беше отменен заради засада. В 66-тата Кристиано Роналдо поведе топката от собственото си наказателно поле, подаде на Фабио Коентрао, чиито изстрел бе посрещнат хладнокръвно от Маартен Стекеленбург.

Резултатът остана 1:1 и последваха нови изненадващи пропуски от страна на иберийците, но само до 80-тата минута, когато Кристиано Роналдо избухна с втори гол. Малко не достигна на Кристиано Роналдо да увеличи головата разлика, но на два пъти уцели гредата.

Освен това 12 от общо 22-та удара в очертанията на вратата на Холандия бяха негово дело.

В 82-та минута Холандия получи шанс да стигне до равенство, което нямаше да бъде нищо друго освен престижно, но топката се удари в страничната греда след като полетя от крака на Рафаел ван дер Ваарт.

Двамата нападатели на върха на холандската атака Клаас Ян Хунтелаард и Робин ван Перси допуснаха пропуск на две възможности за изравнителен гол.

В пследната 90-то Кристиано Роналдо почти вкара трети гол и да запише на свое име и на името на отбора победа с хеттрик.

Второто място в Група В отреди на Португалия пряка елиминация с Чехия в 14-финалните кръгове, което се очертава като значително по-заплетен двубой от съревнованието между отборите на Гърция и Германия.

#Евро 2012 #футбол #Португалия #Холандия #Кристиано Роналдо #Рафаел ван дер Ваарт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"