Англия изрита Швеция от Евро 2012

Англия изрита Швеция от Евро 2012
Снимка: Ройтерс
A A+ A++ A

Англия изхвърли Швеция от Европейското първенство, което се провежда в Украйна и Полша.

Англичани и шведи направиха запомнящ се мач в Киев, в който първите успяха да стигнат до победата с 3:2 и по този начин запазиха шансовете си за класиране на четвъртфиналите на турнира.

Двубоят започна с 15 минути закъснение. Причина за промяната в началния час стана прекъсването на първия мач за деня от групата между домакина Украйна и Франция. Двубоят в Донецк стартира по програма в 19:00 часа, но след 4:20 минути беше прекъснат заради гръмотевична буря и силен дъжд. Срещата беше подновена 57 минути по-късно.

Англия поведе с 1:0 в 23-та минута, когато Стивън Джерард центрира в наказателното поле на Швеция, където Анди Керъл бе оставен непокрит и с глава прати топката във вратата на Исаксон.

Швеция изравни резултата в 49-та минута, когато Ибрахимович стреля от фаул, но право в стената, след което с ножичен пас намери Мелберг, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Швеция и стреля, но Харт спаси, след което топката се удари в Глен Джонсън и влезе във вратата на Англия.

Швеция обърна развоя на срещата в 59-та минута, когато Ларсон центрира от фаул в наказателното поле на Англия, където Мелберг бе изпуснат и с глава отблизо прати топката във вратата на Харт.

Джон Тери стреля с глава в 63-та минута, но Исаксон изби топката в корнер. След изпълнението на ъгловия удар в 64-та минута топката бе избита и стигна до Тио Уолкът, който с далечен удар прати кълбото във вратата на Исаксон.

Англия отбеляза трети гол в 78-та минута, когато Уолкът влезе в наказателното поле на Швеция и проби между двама противникови играчи, след което подаде към Уелбек, който с гръб, с пета чукна топката във вратата на Исаксон, правейки резултата 3:2 за „трите лъва".

След постигнатата победа Англия събра 4 точки и заема втора позиция в група „D", докато Швеция е с 0 и отпада от турнира.

#Англия #Швеция #Евро 2012 #Европейско първенство по футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"