„Екоравновесие“ издирва кучетата, нападнали мъж в „Редута“

„Екоравновесие“ издирва кучетата, нападнали мъж в „Редута“
През март кучета нападнаха 82-годишния професор Ботьо Тачков в столичния квартал „Малинова долина“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общинското предприятие „Екоравновесие“ провежда акция по издирването на глутницата бездомни кучета в столичния квартал „Редута“, нападнала 89-годишен мъж.

Мъжът е в болница с опасност за живота. Кметът на район „Слатина“ Антоанета Апостолова заяви, че и преди са подавани сигнали към „Екоравновесие“ за агресивното поведение на бездомни кучета в района, предаде БНР.

„Идвали са веднага екипи и сме получавали отговори от тях за това, че тези кучета вече са обработени и не са агресивни. Ако бяха прибрани наистина кучетата, това нямаше да се случи“, посочи Апостолова.

„Знаете, че в освидетелстването дали кучетата са агресивни или не задължително участват неправителствени организации, за които винаги всички кучета са много добри. Някои вероятно имат интерес да има животни по улиците, за да могат да усвояват пари по програми“, добави тя.

Това е вторият подобен инцидент за последните няколко месеца. През март кучета нападнаха 82-годишния професор Ботьо Тачков в столичния квартал „Малинова долина“. Въпреки усилията на лекарите, той почина от раните си.

В интервю за БНР кметът на столицата Йорданка Фандъкова призова за законодателни промени, които да дадат възможност на общините по-бързо да решат въпроса за безстопанствените кучета, без да се нарушава хуманният подход.

„Очаквам до края на юли да имаме избран изпълнител и да започнем изграждането на най-големия приют, два пъти по-голям от капацитета, който имаме сега“, каза Фандъкова.

Депутатът от ГЕРБ Емил Димитров заяви пред БНР, че явно законодателните промени са належащи. Ще се действа внимателно, но по-решително.

#Антоанета Апостолова #кмет на София #Йорданка Фандъкова #„Редута“ #нападение #глутница #бездомни кучета #„Екоравновесие“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници