Португалия ликува след победа над Дания в двубой с 5 гола

Португалия ликува след победа над Дания в двубой с 5 гола
Никлас Бендтнер вкарва втория изравнителен гол за Дания в 80-ата минута на мача срещу Португалия. Снимка: uefa.com
A A+ A++ A

Португалия се завърна в борбата за класиране на четвъртфиналите след зрелищна победа над Дания с 3:2 в мач от Група B.

След загубата от Германия с 0:1 в първия мач в груповата фаза, извоюваните на 13 юни три точки на терена на украинския стадион „Арена Лвов“ връщат Португалия в борбата за поне второ място в „групата на смъртта“.

Двамата селекционери се спряха на същите титулярни състави от първите двубои.

Португалия поведе убедително през първото полувреме с 2:0 след голове на Пепе в 24-тата минута и на Елдер Пощига в 36-ата.

В 41-вата минута Никлас Бендтнер скъси дистанцията на 2:1, а след игра на нерви през първите 35 минути на втората част пак той изравни. Победният гол за Португалия вкара Силвестре Варела в 87-ата минута.

Първите минути на двубоя не предложиха особено интересни положения пред никоя от вратите. В четвъртата минута Кристиан Ериксен не успя да се възползва, въпреки че португалската защита не се изтегли за изкуствена засада.

В 12-ата минуте Ларс Якобсен изчисти след остро центриране на Нани. 4 минути по-късно Мортен Олсен пусна в игра халфа Якуб Поулсен след принудителна смяна на Ники Цимлинг.

Последваха пропуски на Кристиано Роналдо и Елдер Пощига, който обаче спечели ъгловия удар, след който Пепе откри резултата с глава в 24-тата минута.

По-късно защитата на „Червения динамит“ пак се пропука, но вратарят Стефан Андерсен улови. Раул Мейрелеш спря последвалата атака на Дания с цената на жълт картон, след като спря опасно Михаел Крьон-Дели.

До второто попадение на Португалия се стигна след хитър пас към близката греда на Нани, който бе перфектно реализиран от Елдер Пощига в 36-ата минута.

Интригата в и без това напрегнатия мач върна Никлас Бендтнер в 41-вата минута след фатална грешка на португалската отбрана.

В самия край на първата част Кристиано Роналдо пропусна да възстанови аванса и да предостави комфортна голова преднина за своя отбор на почивката.

Португалия продължи офанзивната си тактика и през второто полувреме, но отново звездата Кристиано Роналдо пропусна златна възможност за гол.

В същото време проблемите за селекционера на Дания Мортен Олсен продължиха и през второто полувреме, когато му се наложи да извърши втора принудителна смяна – един от най-опитните футболисти в състава Денис Ромедал напусна, а на негово място влезе Тобиас Микелсен.

Голмайсторът за Дания Никлас Бендтнер шутира по диагонал в 72-рата минута, но пропусна.

Той поправи грешката си в 80-ата минута след центриране отдясно на далечната греда.

Изравнителното попадение направо съкруши португалската седмица Кристиано Роналдо, който направи престъпен пропуск в 78-ата минута, когато се оказа сам срещу вратаря.

Португалците отвърнаха с мощна офанзива и в още два момента Роналдо беше близо до гола. Решителното попадение обаче вкара Силвестре Варела в 87-ата минута.

До края футболистите на Дания стигнаха до още две интересни положения, но не бяха точни.

Невероятният двубой между Дания и Португалия подгря страстите преди предстоящото дерби между Холандия и Германия, което ще реши съдбата на „лалетата“ на Евро 2012.

#Евро 2012 #Дания #Португалия #футбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"