Полша безкомпромисна с футболните хулигани по време на Евро 2012

Полша безкомпромисна с футболните хулигани по време на Евро 2012
Полската полиция има опит с местните футболни хулигани, които в последните години са сред най-изявените в Европа. На снимката: част от „ударната бригада" на Лех Познан. Снимка: bTV
A A+ A++ A

За да се справят с английските хулигани на европейското първенство, анти-вандалските екипи на Полша имат на разположение внушителен брой оръжия, сред които озверели кучета, тренирани да нападат мъжките слабини.

„Полската полиция ще се стовари върху хулиганите като торба камъни и не бихте искали да сте там, когато това се случи," пише вестник „Краков Пост", цитиран от АФП и bTV.

„Краков има много вземане-даване с хулиганското насилие, полицаите са виждали всичко това преди и ще ви почернят деня, ако го опитате", съобщава още изданието.

„Родителите на тези момци са се бунтували под съветските калашници; няколко бири, хвърлени от пияници няма да ги уплашат. Не очаквайте милост", гласи още материалът.

Анти-хулиганските екипи на Полша са въоръжени с пушки с пластмасови куршуми, които „най-вероятно не са смъртоносни, ако си на повече от 30 метра разстояние", камион с водно оръдие, наречено „Тайфун", ултразвукови пушки, които карат предизвикват неволно напикаване, както и хрътки, обучени да нападат мъжките слабини, информира вестникът.

Повечето игри от група „Д" на Англия ще се състоят в Украйна, затова Полша не очаква голям наплив от английски запалянковци, добавя АФП.

За повече информация за Европейското първенство по футбол следете страницата ни във „Фейсбук“ - „Евро 2012 - близо до теб“.

#Евро 2012 #Полша #Украйна #хулигани #полицаи #Англия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Евро 2012
Последно от Евро 2012

Всички новини от Евро 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"