Невероятно, но факт! Забъркаха Борисов и България в македонската криза

Невероятно, но факт! Забъркаха Борисов и България в македонската криза
A A+ A++ A

Предлагайки "подкрепа" на Македония, България целяла да заграби част от нея. Българският премиер Бойко Борисов пък провел среща с висши македонски функционери, на които е било направено предложение за „спасяване на Македония чрез конфедерация с България”. В същото време България е провеждала необявени военни учения на границата с Македония. Това твърди в анализ за изданието „Нет прес” бившият български преподавател Стефан Влахов – Мицов.

Анализът е озаглавен „Долу ръцете от Македония” и в него се прави равносметка за чуждите влияния и внушения срещу независимата македонска държава. Влахов – Мицов твърди, че политическата гибел на президента Иванов и премиера Груевски може да доведе до „така желаната гражданска война” от неприятелите на Македония. Той смята, че преди изборите на територията на страната могат да бъдат изпратени терористи от Косово, чиито акции да съвпаднат с инициативи на опозицията.

Съседите на Македония ще се възползват от кризата в страната за постигането на своите цели, заявява авторът. Според него Гърция ще продължи да руши македонската държавност чрез мигрантската вълна, Албания ще продължи директно да се намесва във вътрешните работи на страната, а Косово ще изнася тероризъм.

Най-негативна роля е отредена на България, която според него ще предложи „подкрепа”. Стефан Влахов – Мицов смята, че тази подкрепа ще бъде насочена към заграбване на цяла Македония или поне източната част на страната. В анализа си той твърди, че към момента, както и в предишните месеци, българските войски провеждат учения и тренировки в близост до македонската граница, които ако преди година били официално обявени, сега това се извършват тихомълком и са преразпределяни войски в близост до пограничните райони.

Специално внимание в анализа се отделя на българския премиер Бойко Борисов, който е обвинен, че е провел среща с висши македонски функционери, на които е било направено предложение за „спасяване на Македония чрез конфедерация с България”. Според това предложение конфедерацията трябва да има 2 парламента – български и македонски и общо държавно ръководство. Македония е трябвало да регистрира „Партия на македонските българи, а в замяна на това същият македонски функционер ще стане бъдещ премиер на обединената държава, като Никола Груевски е трябвало да бъде елиминиран”.

Македонският анализ прави връзка на тези фантастични събития с изявлението на премиера Борисов: „на Груевски не искам да му кажа добър ден и избягвам всякаква среща с него”. Според анализатора Борисов, който служи на американците, вече е отписал Никола Груевски.

В заключение в коментара се казва, че „българите, както и много пъти до сега по отношение на Македония, поставиха тигана, докато рибата още е в морето, но ние македонците не трябва да бъдем слепи и глухи за чуждите служби и диверсанти, които кръстосват Македония”.

#Борисов #Македония #криза #Груевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници