Народното събрание реши: Армията ни отива на границата

Народното събрание реши: Армията ни отива на границата
A A+ A++ A

Въоръжените сили могат да изпълняват задачи и по охраната на държавната граница. Това гласи промяната в Закона за отбраната и въоръжените сили, която депутатите приеха единодушно и без дебати.

Изпълнението на тези задачи ще се възлага на въоръжените сили с акт на Министерския съвет, с който ще се определя и финансовото и ресурсното осигуряване на участието им. По предложение на началника на отбраната, военният министър ще определя правила за използване на сила при изпълнението на тези задачи.

Според бившия министър на отбраната Бойко Ноев от тук нататък преди всичко трябва да се помисли за военните, които ще бъдат изпратени на границата.

"Ако днешните управляващи хвърлят войниците в калта, тия дрипави палатки, както хвърлиха полицаите, ако правителството отново започне да гласува дърва за огрев и да завива с найлони по границите, това ще бъде едно падение за държавата. Едно национално предателство. Когато Правителството започнат да планират, отсега да започнат да строят удобни условия за живот, да ги оборудват с подходящите средства, и най-важното – да ги обучат по начин, по който те да могат адекватно да реагират при съответна заплаха, ако такава възникне", заяви той.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници