Руски изтребители унищожиха колона автоцистерни с контрабанден петрол за Турция

Руски изтребители унищожиха колона автоцистерни с контрабанден петрол за Турция
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Руски изтребители са унищожили петролодобивна станция в сирийската провинция Ракка и колона с автоцистерни в провинция Алепо в рамките на действията за отстраняване на източниците на престъпни доходи на терористите, предаде ТАСС, като се позова на говорителя на министерството на отбраната Игор Конашенков.

Конашенков уточни, че в района на селището Хербол в провинция Алепо при въздушно разузнаване е била открита колона от автоцистерни, превозваща контрабанден петрол в посока към границата с Турция. При нападението бомбардировачи Су-24 са унищожили 23 автоцистерни, каза говорителят на руското министерство.

Руската бойна авиация е извършила за изминалите четири денонощия 157 полета в Сирия и е поразила близо 600 обекта от инфраструктурата на "терористите". Това съобщи днес говорителят на министерството на отбраната в Москва Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и Нова тв.

Въздушните удари са били нанесени в провинциите Алепо, Дейр аз Зур, Хомс, Хама, Ракка и Латакия. Конашенков уточни, че в района на Кабаклия в Латакия руски самолет Су-34 е бомбардирал позиции на "Ислямската държава" в планините.

При пряко попадение са били унищожени четири автомобила с висока проходимост с инсталирани на тях тежки картечници, а също 20 бойци на ИД. В провинция Хомс Су-25 е атакувал полеви лагер на ИД благодарение на получена информация от противници на президента Башар ал Асад.

В Дейр аз Зур при пряко попадение бяха убити над 60 терористи, три камиона с муниции и два джипа със зенитни оръдия, добави Конашенков. Наскоро в този град бойци от ИД избиха 300 цивилни с цел сплашване на местното население, припомни ТАСС.

Руският военен говорител заяви, че 30 бойци на ИД са дезертирали, след като сирийските правителствени части са превзели град Салма в провинция Латакия на 12 януари. Игор Конашенков обвини групировките "Ахрар аш Шам" и Фронта "Ан Нусра", че обстрелват с артилерия населени места в провинция Идлиб.

Руската авиация е доставила над 40 тона хуманитарна помощ за град Дейр аз Зур и други райони, каза говорителят на руското военно министерство Конашенков.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници