Борисов: Дъблинският регламент не работи, незабавно трябва да спре притокът на бежанци

Борисов: Дъблинският регламент не работи, незабавно трябва да спре притокът на бежанци
Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Имаме позиция за бежанците: Незабавно трябва да спре притокът на бежанци и докато не се реши въпросът с тях, други да не се приемат, „Дъблин“ не работи. Това каза по време на блиц-контрола премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на председателят на ПГ на „БСП лява България“ Михаил Миков за позицията на правителството по повод справедливото разпределение на бежанците в Европа и за промяна на т.нар. Дъблински регламент.

Позицията ни винаги е била категорична, че не само квоти трябва да се направят, но и незабавно да се затворят границите. Тези, които са влезли в Европа да се интегрират, тези, които бягат от смъртта - да, но другите да бъдат връщани в родните им места, коментира Борисов.

Ние подкрепихме квотите, но и те няма да сработят, продължи Борисов. Но тогава не трябва да правим лагери за бежанци, а затвори. Ние ги настаняваме, те бягат. В Европа няма позиция, която да ни каже какво точно и как ще стане. "Редица държави имат свой интерес, защитават го. Едни ги поканиха, само че други трябва да дават милиарди, за да ги издържат“, каза премиерът.

По думите му, последните събития са показали, че много трудно тези маси ще бъдат интегрирани. „Виждате и на нашата граница, това, което задържаме, са главно афганистански граждани. Много е трудно да интегрираш един такъв човек в една демокрация, където отношението към половете е различно от тяхното възпитание", добави Борисов. Премиерът посочи, че винаги е подчертавал, че едно от добрите неща, което е направило предишното правителство, е оградата на границата.

#Дъблински регламент #мигрантска криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници