Дейвид Камерън ще посети българо-турската граница /допълнена/

Дейвид Камерън ще посети българо-турската граница /допълнена/
A A+ A++ A

Гостуващият у нас британски премиер Дейвид Камерън днес ще посети българо-турската граница.

Според предварителна информация той ще бъде в Елхово, където има лагер за бежанци. Ще разгледа и новата част от оградата по границата.

Британският премиер и българсият му колега пристигнаха на летище Бургас малко след 8 часа и се отправиха с вертолет на юг. Предполага се, че към Камерън и Биросов се е присъединил и бургаският кмет Димитър Николов, който е пристигнал на летището около 7 часа сутринта. 

След Елхово британският премиер ще тръгне за Лесово.

При пристигането си вчера той беше посрещнат от премиера Бойко Борисов, по късно разговаря и с президента Росен Плевнелиев.

Една от темите в разговорите бе сигурността на външните граници на ЕС и миграционният натиск.

Премиерът Бойко Борисов се похвали във Фейсбук, че вечерта е почерпил британския си колега Дейвид Камерън с българска кухня и му е показал нестинарството.

"Тази вечер премиерът Дейвид Камерън опита от традиционната българска кухня. За първи път той и неговият екип видяха на живо ходене върху жар с боси крака. Разказах му, че нестинарството е един от най-старите български обичаи, който в миналото е бил практикуван и в Беломорска Тракия, а днес е запазен само в няколко села в планината Странджа. През 2009 г. ритуалът е включен в Списъка на ЮНЕСКО за нематериалното културно наследство", написа българският премиер и публикува снимки.

#Дейвид Камерън #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници