Фрауке Петри: Меркел, подай оставка! Това го можете!

Фрауке Петри: Меркел, подай оставка! Това го можете!
Ангела Меркел
A A+ A++ A

Канцлерът Ангела Меркел да се оттегли и да подаде оставка заради политиката й на "отворени врати за имигрантите". За това призова лидерът на германската антимиграционна партия - Алтернатива за Германия /АФД/, Фрауке Петри.

"Меркел, подай оставка. Това го можете", каза Петри пред над 600 членове на партията. По този начин тя направи аналогия с основното послание на Меркел - Ние можем /Wir sćaffen das/, което тя отправи към всички, които се съмняват, че Германия може да се справи с мигрантите.

АФД минава през истинско възраждане и се очаква да влезе в парламента на изборите през 2017 година.

По-голямата част от германците не искат Ангела Меркел за канцлер след изборите за Бундестаг през 2017 г., съобщава в днешния си брой в. „Билд ам Зонтаг“, позовавайки се на проучване на социологическия институт Emnid.

Според изследването, по-голямата част – 48 на сто, се противопоставят на кандидатурата за поста на канцлера Меркел след изборите през 2017 г., а 44 процента от анкетираните искат тя да се кандидатира за още един мандат.

Отбелязва се, че германският канцлер се ползва с голяма подкрепа от жителите на Източна Германия (55%) и от жените (46%). За кандидатурата на Меркел се обявяват 87 на сто от нейните съпартийци, а 12 процента от тях се отнасят критично към такава перспектива.

Политиката на Меркел по отношение на бежанците се одобрява като правилна от 40% от анкетираните, а 47% изразяват своето несъгласие с нея.

В анкетата на Emnid са участвали 579 души.

Според официалните прогнози, Германия се очакваше да приеме през 2015 г. около 800 000 бежанци. Министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман заяви, че от началото на 2015 г. до момента в Германия са регистрирани повече от 900 хиляди бежанци. Берлин до сега не е потвърдил тези данни.

#Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници