Британските служби предотвратили 7 терористични атаки само за 6 месеца

Британските служби предотвратили 7 терористични атаки само за 6 месеца
A A+ A++ A

Британските служби за сигурност са предотвратили около 7 терористични атаки от юни насам. Това заяви британския премиер Дейвид Камерън пред Би Би Си.

В интервю за друга британска медия през октомври, Камерън призна, че от голяма помощ на британските служби за сигурност е партньорството със Саудитска Арабия.

Обществото трябва да покаже решителност и да продължи напред след терористичните атаки в Париж, заяви още Камерън.

Изявленията на министър-председателя идват след решението на британските власти да увеличат финансирането на службите за сигурност. Допълнителните средства ще позволят на агенциите MI5, MI6 и GCHQ да увеличат персонала си с 1900 души. Според Камерън да преоцени приоритетите в сферата на сигурността.

Британският премиер заяви, че Великобритания трябва да се присъедини към ударите срещу терористичната организация „Ислямска държава“ в Сирия. Ръководителят на британското правителство добави, че трябва да убеди парламента в подкрепа към тези действия.

Друг акцент в изказванията на британския премиер е предстоящата му среща с руския президент Владимир Путин, в рамките на провеждащата се среща на Г-20 в Анталия, Турция. Камерън се надява на договорки с Русия, относно бъдещето на Сирия.

Източник: БГНЕС

#терористични атаки #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници