Адът край Кресна продължава

Адът край Кресна продължава
Източник: pixabay.com
A A+ A++ A

Пожарът край Кресна, който предизвика истинска екологична катастрофа, отново се разгоря тази нощ, информира НОВА.

В неделя вечерта огнеборците съобщиха, че пламъците бяха почти загасени, но от любителски кадри, заснети тази нощ се виждат, че огънят отново се е разгорял. 

В понеделник в потушаването на пламъците се очаква отново да се включат военни хеликоптери. 

"Продължават действията по ограничаването и ликвидирането на пожара, възникнал в района на Стара Кресна, Мечкул и Влахи. През цялата нощ екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението”,  представители на горските стопанства и булдозери работеха над село Влахи. Пожарът на селото вече е ограничен, няма опасност за населението на село Влахи.  Към Мечкул също имаме разрастване на пожара, работи се активно там”, съобщи пред NOVA комисар Тошко Бързилов, началник на отдел „Национален оперативен център“ при ГДПБЗН. 

‘В по-голямата си част пожарът е овладян”, категоричен беше комисар Бързилов. „Кресненското дефиле засега е проходимо, няма опасност за затваряне на Е79 и жп линията”, съобщи още той.  

"Колегите от полицията са във Влахи, наблюдават ситуацията, хората, които живеят там, са предупредени и са готови да се евакуират, ако се наложи. Към момента няма опасност за населените места", съобщи главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". 

"Гората е в състояние, при което най-малката искра е в състояние да предизвика огромен пожа. През нощта ситуацията беше точно такава. Силният вятър доведе до разрастване на едно от вътрешните огнища в периметъра на пожара и доведе до извънредните мерки", съобщи той. 

По случая с пожара работи Окръжна прокуратура - Благоевград.

 

#Кресна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници