Разбиха руска банда в Лондон, карала българки да проституират

Разбиха руска банда в Лондон, карала българки да проституират
В престижния район на Лондон – Челси, са арестувани шестима души, четирима от тях руснаци, които с измама са вкарвали на Острова жени от Източна Европа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шестима души са задържани в британската столица по обвинение в търговия с „бели робини“ от Източна Европа, включително българки, съобщиха от пресцентъра на Скотланд Ярд.

В престижния район на Лондон – Челси, са арестувани шестима души, четирима от тях руснаци, които с измама са вкарвали на Острова жени от Източна Европа. Задържаните са обещавали на момичетата работа в хотели, но в действителност са ги принуждавали да проституират, предаде БГНЕС.

„Мога да потвърдя, че четирима от арестуваните са руски граждани“, заявиха от британската полиция, без да дават повече подробности за техните имена.

Вестник „Ивнинг Стандарт“ съобщи, че лидер на бандата е 44-годишна рускиня. Сред арестуваните при мащабната полицейска операция има още три жени и двама мъже. Освободени са девет момичета от Русия, България и Латвия.

Престъпната дейност е била извършвана в девет апартамента в Челси. По данни на полицията ежедневният оборот на престъпниците е бил около 20 хиляди паунда. При ареста са конфискували 75 хиляди паунда налични.

#Лондон #Великобритания #Русия #Латвия #Източна Европа #Скотланд Ярд #Челси #бели робини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници