215493 статии       |       465 интервюта       |       1538 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.84913| EUR 1.95583| GBP 2.30586|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   КоронавирусИзбори 2 в 1Конфликтът Русия-НАТО

Размер на шрифта:   

Лоши шофьори ли са жените?

1 декември 2021, сряда / 14:30; Коментари: 0
Send to Kindle
Лоши шофьори ли са жените?

Мит ли е, че жените са лоши шофьори? На този и още много въпроси отговори автоинструктурът Стефан Георгиев.

Здравейте, г-н Георгиев. Как решихте да станете автоинструктор?

Аз съм второ поколение инструктор, върви във семейството. Майка ми и баща ми също са инструктори. Още от дете съм в учебната кола, по път до училище, други уроци и обратно, с времето съм научил основите на шофирането само от слушане и гледане, което много ми помагаше в началото на работата ми. Завършил съм за начален учител, където се научих да обучавам, имах идея да отворя собствена школа по Английски език, но осъзнах, че конкуренцията ще е много голяма и започнах да помагам на родителите си. Така с времето осъзнах, че е по-лесно да си само с един курсист, отколкото с 20 деца пред себе си.

Кои са най-хубавите и кои най-трудните моменти в работата Ви?

Най-хубавите са ясни. Да виждаш как помагаш на хората да се развиват, усмивката на лицето им след като разберат, че са издържали изпита. Моментите, в които ги оставяш сами, без да им подсказваш, и те се справят. Да видиш някой ученик след 1-2 години да ти помаха, да се усмихне и да разкаже набързо какво се случва с живота му сега след като има автомобил. Да ти помахат на светофара, застанали до теб или да ти примигнат с фаровете, докато се разминавате. Да се обадят по телефона с въпрос "Може ли да запиша приятел/партньор/колега/роднина?"

Най-трудните са няколко. Понякога курсистите се записват с нежелание или са записани от родителите им, при тях понякога го няма желанието, стремежа да научат нещо. Идват просто, за да мине времето, да си вземат часовете, не искат да решават листовки, не носят въпроси. За това е добре изборът да се запишеш на този курс да бъде твой личен и осъзнат. Да не се бърза, а да се даде време да се усвои материала или дадена ситуация и маневра.

2334776

Друга трудност с годините става и поддръжката на автомобила, докато са млади и неопитни водачите не пазят автомобила и от действията си или от бездействията си го амортизират по-бързо. Често пъти ми се налага да правя спешни ремонти.

С кои хора се работи най-лесно?

Трудно е и намирането на места за паркиране в днешно време, но може би и аз имам вина за това, все пак учениците ми след като изкарат книжка си купуват автомобили и ги карат, паркират, ползват. Така че допринасям за задръстванията, трафика и липсата на места за паркиране. (Смее се)

Добри шофьори ли са жените? Има толкова много шеги и вицове, мит ли е това, че жените са лоши шофьори или има доза истина?

Силно зависи от ситуацията. И преди да отговоря, нека кажа, че съм виждал в практиката ми примери и за точно обратното. Основната разлика между мъжете и жените е: мъжете по-бързо вземат решения и лесно се адаптират при промяна в обстановката. Докато жените са склонни да бавят вземането на решения и ако се случи нещо, което не е било част от техния план за действие, са склонни да не го вземат предвид при преминаване през дадена ситуация. За това и подходът е строго индивидуален към всеки. При някои трябва да ги подтикна да вземат решения по-бързо, да разделят вниманието и погледа към няколко обекта и постоянно да следят за нова информация. При други трябва да ги вкараме в рамки, да забавят темпото, да карат не като рали пилот, а като шофьор на лимузина. С всеки курсист се работи върху слабостите му, така че да има всичко, което е необходимо като знания и умения, да издържи изпита от първото си явяване.

Четете цялото интервю на Jenite.bg

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Още по темата:
Тагове:
Реклама:
Реклама: