Отключете страстта: Експертни съвети за превръщане на романтичната вечер в незабравимо с*ксуално изживяване

Отключете страстта: Експертни съвети за превръщане на романтичната вечер в незабравимо с*ксуално изживяване
A A+ A++ A

За да научим повече за това как да преобразим романтичната вечер във вълнуващо страстно изживяване, разговаряме с експерта Ванина Цонева, която ще сподели ценни съвети и стратегии за подобряване на интимността и удовлетворението по време на празника на любовт, а и не само.

Ванина е секс коуч с опит и фокус върху телесните и емоционалните преживявания и връзката им с нашата еротичност и сексуалност. Методите, които използва в работата си включват разговори, медитации, визуализации и движение. След години в Берлин, където се занимава със сексуално образование за възрастни, тя се връща в България и завършва онлайн Института Соматика в Сан Франциско за коучинг по секс и интимност. Практикува на място в София и онлайн. Ето какво сподели тя пред Jenite.bg:

Какви са ключовите елементи за създаване на сексуална интимност по време на романтична вечер?

Добре е да знаем, че не всички хора са романтични. За някои това ще от съществено значение, за други ще е абсолютен търн оф. Така че е добре преди да започнем една такава вечер да знаем дали и двамата партньори искат всъщност това да се случи.

Иначе няма универсални рецепти - за някои хора докосването и тихото говорене могат да бъдат супер възбуждащи, докато за други подаръците и сигналите, че са оценявани. Но като цяло докосването, свързването, контакта очи в очи, забавянето на темпото са елементи от сексуалната игра, които могат да ни предразположат. Очакването, новото, мистерията може да са доста възбуждащи също.

Каква роля играе комуникацията в превръщането на обикновената вечер във вълнуващо сексуално изживяване?

Основна. Комуникацията е нещо, което много от нас пренебрегват, тъй като тези теми са трудни и крият много предизвикателства. Дори като започнем от идеята, че сексът просто се случва - това е показател за трудностите, които изпитваме да говорим на каквито и да било теми, свързани със секса. Но комуникацията ще помогне за избягването на разочарования, на непосрещнати очаквания и конфликти. За това е важно тя да се случва постоянно.

Как да подготвим атмосферата, за да предразположи и двамата?

Хората имат различни видове сексуално желание - спонтанно и стимулирано. Партньорът със стимулираното желание ще има нужда от жест, дума, разговор, може би досковане, внимание, показване на желанието на другия. Често този със спонтанното желание ще е готов за секс веднага.

За това ще е необходимо да наблегнете най-вече на нуждите на партньора със стимулирано желание (да, в повечето случаи това са жените). Не се срамувайте да кажете "Трябва ми приглушена атмосфера, леки докосвания, спокойствие” или обратното "Необходима ми е силна музика, танци, адреналин” - това са важни предпоставки за вашето желание, а вашето желание е необходимо за каквато и да било интимност.

Какви креативни идеи можем да използваме за предигра и еротична стимулация?

Често коментирам, че дори понятието "предигра” е може би грешно, тъй като на нас жените ни е необходима дълга игра, тя не е нужно да бъде само преди секса и в някои случаи дори ни е по-лесно да свършим от нея, отколкото от проникване.

Така че на първо време дори удължаването на предварителната игра е добра идея. Вместо да е 10 минути и да започвате проникване, по-добре отделете 20-30 минути. Бъдете креативни - тази игра не е необходимо да е просто натискане и целуване - има различни играчки и практики, които могат да помогнат за това.

Как можем да създадем по-голяма интимност и връзка с партньора си, за да усетим повече вълнение и страст?

Липсата на близост е една от причините за липсата на секс в една връзка. Това се случва особено при по-дълги връзки, където споделяме общи грижи за къща, деца, родители и ежедневието ни се завърта около тези грижи. Отношенията стават доста практични и базисни и дълбочината и дългите разговори за емоциите ни, страховете ни, мечтите ни изчезват. В този момент е трудно да стигнем до секс или поне до секс, който е дълъг и дълбок и задоволителен за двамата партньори. В тези случаи съветвам да се възстанови емоционалната интимност - да излезете от битовия контекст и да говорите отново за мечтите, страховете, емоциите си. Да се отдалечите от къщата, децата и битовото дори за една вечер и да си припомните отношенията ви преди всичко това.

Какви са предимствата на включването на секс играчки и как можем да ги използваме за по-голямо удоволствие и страст?

Секс играчките могат да ни дадат новост и разнообразие - два важни за хубавия секс елемента. Често в по-дълги връзки сексът се превръща в рутина и не сме много сигурни как да го разнообразим. Играчките са добър инструмент за това.

Как да изберем и за какво да внимаваме?

За двойки нови в тази сфера препоръчвам да опитат играчки с дистанционно - те не са супер инвазивни, изглеждат добре и могат да се ползват навсякъде не само по време на секс. Идеята е, че партньорът ви контролира вибрациите и режимът на стимулация от разстояние, докато играчката е във вас. Друга идея е да опитат пенис пръстени, тъй като те дават удоволствие и на двамата.

Основното, за което е добре да се внимава е материалът, от който е изработена играчката. Тъй като в тази индустрия няма регулации, релано на кутията може да пише силиконова играчка, а всъщност процентът силикон да е 1%. За това е важно когато поръчате играчката да видите как се усеща - Лепне ли? Твърде мека ли е? Мирише ли силно и неприятно? Има ли големи пори по нея, които се виждат? Това са все знаци, че играчката не е добро качество и е добре да се замислите преди да я използвате. Можете и просто да се осланяте на бранд, за който знаете, че прави добри, качествени играчки. От българските такива това е passion.bg.

Как можем да разнообразим секса по друг начин, освен чрез използването на секс играчки?

Има многобройни начини да се насладите на секса, но за мен най-пълноценния и дългосрочен вариант е да (пре)откриете еротичните си желания. Толкова малко отделяме време да разучим наистина какво ни харесва в секса, какви емоции искаме да изпитаме, каква динамика искаме да преживеем. Какво докосване и каква атмосфера, какви думи и какви жестове са важни за нас? Кое определено не искаме да се случва и кое наистина ни е необходимо? Как да стигнем до емоциите, които ни водят в секса? Това са все въпроси, които малко от нас си задават, най-вече заради срама, но чиито отговори могат да отворят и обогатят много сексуалните ни преживявания. Аз самата организирам семинар на 25-ти февруари на тази тема, но предлагам това и като индивидуална услуга за двойки. Така че да - открийте какво искате в секса и това ще подобри преживяването ви.

След като разгледахме съветите и стратегиите на секс коуча Ванина Цонева за трансформиране на романтичната вечер във вълнуващо страстно изживяване, става ясно, че интимността и удоволствието във връзката са достижими чрез комуникация и експериментиране. Важно е да се помни, че всяка връзка е уникална и това, което работи за една двойка, може да не подхожда на друга. Следвайки съветите на експертите и като оставим отворена комуникация с партньора си, можем да открием нови начини за удоволствие във връзката. Нека Свети Валентин бъде повод за обновяване на страстта и любовта във връзката ни и за създаване на специални моменти, които ще запомним завинаги.

#вечеря

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите