Jenite.bg любовен лексикон: Мария и Дейвид Хотън

Jenite.bg любовен лексикон: Мария и Дейвид Хотън

инстаграм

A A+ A++ A

В най-любовния месец от годината ви срещаме с няколко двойки, които ще ни разкажат своята история и ще издадат тайните си за успешна връзка.

Мария и Дейвид Хотън са известни в социалните мрежи и радват аудиторията със своите снимки и видеа, споделяйки интересни моменти от живота си. Ето какво разказаха те пред Jenite.bg:

От колко време сте заедно?

Ще станат 6 години откакто се познаваме, а това лято ще празнуваме третата ни годишнина от сватбата.

Опиши партньора си с няколко думи?

Той: внимателен, изключително добър човек, целеустремен, амбициозен
Тя: Интелигентна, харизматична, искренна, добра майка

Бяхте ли приятели преди да се влюбите един в друг? Да

Къде се запознахте? Запознахме се в Ботевград, където Дейвид играеше баскетбол.

Живеете ли заедно? От колко време? Започнахме да живеем заедно през 2020 година, малко преди да започне Ковид пандемията. Преместихме се да живеем в остров Крит и оттогава винаги сме били заедно на различни места.

Каква е вашата тайна за успешна връзка? Независимо през какво преминаваме, винаги да си спомняме защо се обичаме. Да си припомняме добрите качества в другия човек и да осъзнаем, че ние сме отбор, който трябва да работи заедно, за да има успех. В едно семейство няма място за спечелване на лични битки срещу партньора, защото това не води до нищо положително. Успешната връзка се гради с доверие, компромиси и много любов.

1. Какво за вас е любовта?

За нас любовта е да приемеш човека такъв какъвто е, с всичките му силни и слаби страни и да го накараш да се чувства свободен. Да може да усети, че има свобода да изразява себе си без да се притеснява, че ще бъде осъден или неразбран. Любовта е огромна палитра от чувства и емоции, но също така да обичаш е отговорност и избор, който трябва да правиш всеки ден. Всеки ден аз избирам да обичам партньора си, въпреки всичко. Понякога ние хората изобщо не сме за обичане и именно тогава най - силно трябва да покажем на половинката си, че въпреки всичко аз избирам да те обичам. Хоратаа правим грешки и понякога изобщо не сме за обичане, но в такива моменти се доказва силната любов и здравото семейство.

2. Какво обичаш най-много в партньора ти?

Мария: Обичам това, че Дейвид наистина има чисто и добро сърце. Това го усетих още в самото начало на нашето запознанство и това не се е променило до днес. Много рядко се срещат чисти хора като него и за мен това е най - силното му качество.
Дейвид: Обичам красотата и, както външната , така и вътрешната. Още повече я заобичах, когато стана майка и я виждам как се грижи за нашият син и колко е всеотдайна.

3. Какъв е вашият "език на любовта" - как изразявате и приемате любов?

(5-те езика на любовта: утвърдителни думи; прекарване на време заедно; получаване на подаръци; физическа близост; жестове на загриженост)

Мисля, че при нас е всичко. Обичаме да прекарваме време заедно и това за нас е много важно. И двамата правим жестове, които показват загриженост един към друг. Било то подаръци или някое ястие приготвено за любимия човек. В едни взаимоотношения са важни както действията, така и милите думи, които ще те накарат да се почувстваш обичан и специален. Силно изразяваме всички 5 езика на любовта и можем да кажем, че ако те вървят заедно, тогава наистина може да сте сигурни, че вие истински обичате партньора си, както и той вас.

4. Какви са любимите ви общи занимания?

Когато имаме свободно време гледаме да го прекарваме качествено заедно. Обичаме да ходим на нови места, да посетим любимо място за хапване, да гледаме някой филм и да си говорим на различни теми.

5. Какви планове имате за бъдещето и как работите заедно, за да ги постигнете? До колко е важно да имате общи цели и мечти за изграждане на здрава връзка?

Имаме много мечти и планове за бъдещето, които искаме да реализираме. Още от самото ни запознаство разбрахме, че имаме много общи възгледи и цели и това беше едно от нещата, които ни сплоти още повече. Мечтаем за много неща. Искаме да се развиваме професионално, да си построим мечтаната за нас къща, където да отгледаме децата си, мечтаем да посетим много места. Искаме да осигурим едно спокойно и щастливо детство на нашият син. Мечтаем смело, но и работим здраво, за да може мечтите ни да станат реалност. Много често чувам младите хора да казват, че преди да имат партньор до себе си или семейство, първо искат да постигнат целите си. Но е толкова по - силно, когато успееш да намериш човек, който обичаш, и който споделя същите мечти и цели като твоите и няма нищо по - хубаво да ги реализирате заедно. Мисля, че именно мечтите могат да съберат двама души, могат да ги мотивират, да ги задържат и да заздравят едни взаимоотношения.

6. Как се подкрепяте един друг в лично и професионално отношение?

Подкрепата в това отношение при нас е много важна. Професията на Дейвид като професионален спортист изисква много жертви, както за него самият, така и за нас като семейство. Ще излъжем, ако кажем, че не е трудно. Доста е трудно понякога, но никога не сме спирали да се подкрепяме и да вярваме един в друг. От друга страна аз съм изключително благодарна, че живеем във време, в което всичко е възможно онлайн и дистанционно, за да мога аз също да работя и да се развивам паралелно с всичките ни пътувания и забързания ни начин на живот. Подкрепата ни се изразява в това да разбираме другия, да си даваме време и спокойствие за работа, но и за почивка, да си даваме лично пространство и да си сверяваме графиците така че и двамата да имаме време за своите задължения.

7. Как сте решили въпроса с домакинските задължения?

Създаването на рутина е от голяма помощ за нас. Всеки знае какви са му задълженията вкъщи като разбира се всеки прави каквото може и помага във всичко. Беше много по - лесно, когато бяхме само двамата. Сега с дете и куче вкъщи винаги има какво да се чисти и подрежда, но се справяме.

8. Как поддържате привличането и страстта си един към друг?

Ако трябва да сме напълно честни не мисля, че напоследък правим нещо специално, за да поддържаме страстта си един към друг. Нещата просто се случват. Със сигурност привличането ни не е намаляло, даже напротив. Откакто станахме родители и рязко се промени ежедневието ни, много повече започнахме да оценяваме времето си заедно и се научихме наистина да се радваме, когато сме двамата и прекарваме време насаме.

9. Как се справяте с конфликтите и какви методи използвате за решаването им?

Колкото и перфектни да са едни взаимоотношения, конфликтите са неизбежни. Аз съм много емоционална и експресивна, докато Дейвид е изключително уравновесен и спокоен. Сериозни конфликти рядко се случва да имаме, но и да има такива се справяме с тях като изговаряме всичко и стигнем до корена на проблема. Стараем се да не повтаряме грешките си и да подобряваме някои наши качества именно, за да се избегнат други потенциални спорове.

10. Каква е ролята на взаимното доверие във вашата връзка и как го укрепвате? Ревнувате ли и как се справяте с ревността?

Доза ревност според нас е напълно нормална, стига това да не се превърне в нещо токсично за връзката и задушаващо партньора ви. Можем да кажем, че сме в етап от връзката си, в който си имаме пълно доверие един към друг. Винаги сме си имали доверие, но когато сключихме брак, обещахме си един на друг да прекараме живота си заедно, имаме дете, то още повече се затвърди и това да може да се довериш напълно на един човек е толкова специално. Карате да се чувстваш силен, защитен, сигурен и обичан.

11. Колко е важно личното пространство във вашата връзка?

Въпреки че като семейство с дете и един куп задължения винаги гледаме и двамата да оставяме въздух на другия. Нещо, което практикуваме е при разпределението на задачите ни с бебето, винаги да оставяме почивка за другия поне по 1 час на ден. Било то за работа или просто почивка, в която един от нас да има свободата да реши какво да прави в това свободно време. Нещо, което на мен ми помага изключително много да разпусна и да имам малко време за себе си е да изляза на дълга разхода сама, с една чаша кафе и да се разходя някъде на спокойствие. Същото важи и за Дейвид. Той обича да рисува, така че в неговото свободно времетова е, което той прави най - често.

12. Каква роля играе хуморът във вашата връзка?

И двамата имаме чувство за хумор и определено е качество, което оценаваме един в друг.

13. Какво е най-дивото нещо, което сте опитали или искали да опитате заедно?

Пътували сме до Париж за 1 ден и летяхме с балон над морето. Обичаме приключенията и със сигурност искаме да пробваме различни и вълнуващи неща и преживявания.

#Jenite.bg #Jenite.bg и Peika.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници