Папазов: „Информационно обслужване“ е на загуба от 2,5 млн. лв. за 2012 г.

Папазов: „Информационно обслужване“ е на загуба от 2,5 млн. лв. за 2012 г.
Според министър Данаил Папазов, реформите в "Информационно обслужване" са механични. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Информационно обслужване" се забави с публикуването на годишният си отчет за миналата година. От него обаче е видно, че дружеството е на загуба в размер на 2,5 млн. лв. за 2012 г., което не се е случвало досега в историята на компанията", заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по БНР, цитиран от бГНЕС, във връзка със смяната на ръководството на "Информационно обслужване".

"Реформите са механични и няма никакъв устойчив резултат. В същото време обаче има сериозен недостиг на квалифицирани кадри по текущи проекти", каза още Папазов. По думите му, бизнес-планът, който е приело предишното ръководство, се нуждае от сериозни корекции по отношение на заложените цели и планирани приходи.

Още през месец март е трябвало да се актуализира планът, защото е станало ясно, че няма да бъдат реализирани приходи от основни договори за 2 млн. лв.

Според Папазов е имало изтичане на ноу-хау при старото ръководство. Според министъра, в България има огромна нужда от изграждане на системен интегратор на електронното правителство, каквато практика има в Австрия и Естония.

По думите му, това е мястото в бъдеще на "Информационно обслужване".

#Данаил Папазов #корекции #ръководство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници