БСП иска консултации за Изборния кодекс

БСП иска консултации за Изборния кодекс
Коментарът на червения лидер дойде по повод скандалите в парламента, след като поради липса на кворум пленарното заседание в петък беше отменено. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Необходими са открити и ясни консултации по текстовете на Изборния кодекс между основните политически сили, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него това се налага, за да могат хората да са сигурни, че техните гласове на избори ще бъдат правилно и честно отчетени, предаде БГНЕС.

Коментарът на червения лидер дойде по повод скандалите в парламента, след като поради липса на кворум пленарното заседание в петък беше отменено.

„Настояваме да започнат консултации между парламентарните групи и да се съсредоточим върху онези 10 ключови текста, както и от ГЕРБ да се съгласят на ревизиране на вече приети текстове“, каза от своя страна депутатът от Коалиция за България Ангел Найденов.

„Ако все пак ГЕРБ успеят да прокарат тези скандални промени, ще искаме вето на президента върху Изборния кодекс, ще информираме всички европейски институции и по този въпрос цялата опозиция трябва да си взаимодейства“, коментира Станишев.

#Изборния кодекс #БСП #Сергей Станишев #Коалиция за България #Ангел Найденов #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино