Ето колко ще ни струва 8 март

Ето колко ще ни струва 8 март

canva

A A+ A++ A

Между 50 и 100 лева струва кувертът за 8 март - Международния ден на жената. Това показа проверка на „Телеграф“. В столицата все още има заведения, които не са изготвили предложенията си, но не така е в другите градове, където след Деня на влюбените са готови и с осмомартенските оферти. В Пловдив кувертите започват от 42-45 лева и набъбват до над 60-70 лв. в зависимост от типа и ценовия клас на заведението.

Заведения

От 40 до 100 лева са кувертите в ресторантите и заведенията край морето. В повечето от тях местата вече са резервирани още от началото на годината. В надпреварата за клиенти за празника се включват и работещите през зимния период хотели в курортните комплекси край Варна, които предлагат нощувка на база All Inclusiv за 100-120 лв. на човек.

В Стара Загора ресторантьорите приемат резервации, но повечето са решили да работят на свободна консумация, като предварително гостите им трябва да внесат между 25 и 50 лева. “Оставяте 50 лева като задължителна консумация, но сами си избирате менюто или поръчвате на място. Ще имаме оркестър с певица“, обясниха пред „Телеграф“ от реномиран ресторант в града на липите. Емблематичният ресторант на самия вход на Аязмото ще работи с куверт, който обаче ще обявят след 20 февруари.

В Благоевград кръчмите започнаха да се пълнят. Кувертите там почват от 60 лева нагоре, някои стигат и до 100 лева, но пък включват повече пийване и хапване. Доста от стопаните на ресторантите в областния център на Пиринско ще осигурят и оркестър, за да бъде празникът за дамите и половинките им още по-запомнящ се.

Оферти

Хотел край Благоевград примамва клиенти за празничния ден с оферта „Топла прегръдка“. Този пакет услуги се предлага при минимум две нощувки и включва 20% отстъпка за ползване на всички СПА терапии. Цената на вечер варира в зависимост от размера на помещението, което са избрали гостите - от 102 лева за стая лукс до 230 лева за апартамент с две спални.

Приятни изненади за дамите готвят и механджиите в Банско, които нарочно махат куверта за празничния ден. "Цените са достатъчно високи навсякъде, така че всеки да поръчва според джоба си“, каза за „Телеграф“ собственикът на култова кръчма в курорта Любен Пумпалов. В повечето заведения в града под Тодорка ще има или жива музика, или диджеи. Развлекателната програма на кръчмите включва и празнични томболи. Наградите за гостите ще са скромни, но пък от сърце.

#8 март

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници