Армия от снегорини почиства пътищата в страната

Армия от снегорини почиства пътищата в страната
A A+ A++ A

680 снегорини са почиствали републиканските пътища през нощта. В момента пътищата се обработват против заледявания и хлъзгавост и са проходими при зимни условия. Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, на които им предстои пътуване да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри, да спазват необходимата дистанция, както и да не изпреварват снегопочистващите машини.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, съобщават от Агенцията. Пътноподдържащите фирми в цялата страна са в пълна мобилизация и готовност за своевременна реакция. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни отсечки за обработка на трасетата с инертни материали.

При нужда в участъци със силен вятър, снегонавяванията или слаба видимост е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя. Ако е необходимо временно може да се ограничи и движението на тежкотоварните камиони, за да се почисти трасето, да не се образуват задръствания и да се блокира движението.

#снегорин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници